Search Travelogueress

Monday 25 April 2011

Göller Bölgesi – İngiltere


Şimdi seyahatnamemden paylaştığım küçük bölümlere iki hafta kadar ara vereceğim ve İngiltere içinde yakın zamanda yaptığım kısa geziler hakkında yazacağım.
İngiltere denince akla gerçekten Londra ya da diğer büyük şehirler gelmemeli. Ülkeyi özel ve güzel kılan aslında şehir dışları. Kumbriya’daki Göller Bölgesi bunun bir kanıtı. Manchester’dan sadece bir buçuk saat uzaklıkta, kendinizi huzur dolu ve yemyeşil bir alanda buluyorsunuz.

Sanki bir kartpostaldan çıkma köyler kesinlikle çok hoş ama yine de masalımsı Cotswalds ile yarışamazlar. Ancak, buranın sihirli ağaçları, göllerin ve derelerin kristal suları gerçekten çok özel.
Göller Bölgesi yoğun şehir hayatından kısa bir gezi veya uzun bir hafta sonu şeklinde kaçmak için ideal. Fakat Windermere veya Kendal gibi kalabalık ve turist kapanı kasabalarda kalmamaya özen gösterin. Bir köy dışında, kilometrelerce başka insan ve araba göremeyeceğiniz sıcak bir B&B’de kalmak çok daha anlamlı. Ambleside’ın biraz dışındaki Summer Hill Country House’ı tavsiye ederim.
Nisan ayı bu bölgeyi ziyaret etmek için güzel bir zaman çünkü kuzular yeni doğmuş oluyor ve çok şirin bir görüntü oluşturuyorlar.
All photos, Copyright Travelogueress

No comments:

Post a Comment